U bent hier

Vacature Demograaf bij Provincie Overijssel

Demograaf
36 uur | Zwolle

Wij zoeken een Onderzoeker Demografie en Ruimte die oplossingen bedenkt voor de vraagstukken van de beleidseenheden die via de adviseurs binnenkomen...

Wat ga je doen
Je zorgt voor een adequate programmering, uitbesteding en uitvoering van demografisch en ruimtelijk onderzoek (zowel kwalitatief als kwantitatief). De resultaten weet je op een begrijpelijke en aantrekkelijke wijze te presenteren. Je komt terecht in het team Beleidsinformatie waar je samen met 20 onderzoekers en adviseurs zorgt voor kwalitatief hoogwaardige beleidsinformatie in de vorm van onderzoeken, cijfers en kaarten.
Je bent daar verantwoordelijk voor bijvoorbeeld de planmonitor wonen en de demografische prognoses. Maar je gaat ook aan de slag met leegstand, het Woon-onderzoek, de omgevingsvisie en WLO-scenarios. Als demograaf ga je ook vaak samenwerken met andere onderzoekers op met name de beleidsterreinen economie en mobiliteit: een brede en uitdagende functie dus.
We zoeken een collega voor 36 uur per week.

Wat breng jij mee
Heb jij een opleiding op WO-niveau met een forse demografische component en breng jij ruime onderzoekservaring op demografische en ruimtelijke vraagstukken mee? Dan zijn we op zoek naar jou! We zoeken iemand met een aantal jaren ervaring in statistische analyses bijvoorbeeld met behulp van prognosemodellen (bij voorkeur PRIMOS). Je bent een gedreven en kritische onderzoeker en Excel, SPSS, GIS en Tableau zijn je niet vreemd. Je talenten zijn in ieder geval je analytisch vermogen, klantgerichtheid en je communicatieve vaardigheden.

Wat bieden wij jou?
Jij krijgt voor deze functie afhankelijk van je ervaring een salaris van minimaal 2.775,86 en maximaal 3.965,53 (schaal 10) bij een 36-urige werkweek. Daarnaast krijg je een Individueel Keuze Budget van circa 21% van je jaarsalaris waar onder andere je vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof is ondergebracht. Je bepaalt zelf binnen grenzen wanneer en waarvoor je het budget inzet.
De provincie Overijssel staat voor een uitdagende en inspirerende werkomgeving. Wij zijn een moderne werkgever met betrokken, ondernemende en vakkundige medewerkers. Werken op basis van je talenten vinden wij belangrijk, daarom wordt je takenpakket daar zo veel mogelijk op afgestemd. Je krijgt bij ons veel ruimte om jezelf verder te ontwikkelen door middel van cursussen en opleidingen. Samen met je collegas werk je binnen een informele werksfeer waar je ook kunt flexwerken.
Bekijk onze werkomgeving op www.werkenbijoverijssel.nl.

Jouw plek binnen onze organisatie
Je gaat aan de slag bij de eenheid Publieke Dienstverlening, een van de acht eenheden binnen de provincie Overijssel. Samen met je collega’s bied je professionele diensten ter ondersteuning van de provinciale kerntaken.
Jouw eenheid verricht de wettelijke taken vergunningverlening, toezicht en handhaving. Jullie ondersteunen het provinciale beleid met beleidsonderzoeken, analyses en (GIS-) dataverwerking. Daarnaast zorgen jullie voor passende subsidie-instrumenten en subsidieverlening. De aan- en verkoop/tijdelijke verhuur en verpachting van gronden en vastgoed is ook jullie verantwoordelijkheid. Met dit takenpakket is jouw eenheid een vliegwiel en verbinder als het gaat om het stimuleren van klantgerichte dienstverlening. De eenheid bestaat uit de teams Leiding, Beleidsinformatie (Advies en Uitvoerend), Handhaving, Vergunningverlening, Subsidieverlening en Grondzaken. Je gaat samenwerken met zowel 168 vaste collega’s als collega’s, die op tijdelijke basis vanuit hun expertise bijdragen.

Meer informatie over de provincie Overijssel vind je op www.overijssel.nl.

Meer informatie over deze vacature
Voor vragen over de functie en procedure kun je contact opnemen met Anita Pauw, teamleider PD Beleidsinformatie op 038 499 94 86. Je kunt solliciteren tot 10 december 2017 door te klikken op de sollicitatiebutton.

Provincie Overijssel maakt voor de invulling van deze vacature geen gebruik van een Werving & Selectiebureau of andere Intermediair.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.

Trefwoorden: Demograaf Vacature Zwolle, Demografie, Analyses, Onderzoek, WO, Vacature Zwolle,