U bent hier

Nieuws

Alle informatie voor de Filmpjeswestrijd Demografie van 2020 staat online en is te vinden via deze link:

http://nvdemografie.nl/activiteiten/filmpjeswedstrijd/filmpjeswedstrijd-2020

De NVD Poster Award 2019 is uitgereikt aan Sophie Stroisch (CMO Stamm) voor haar poster “Moving intentions in the province of Groningen: Does a decline in perceived liveability matter?”. Met haar poster toonde Sophie aan dat een subjectief waargenomen afname van de leefbaarheid in Groningen van invloed is op de geneigdheid om te verhuizen. Vervolgonderzoek staat gepland om na te gaan of ook objectieve parameters van leefbaarheid effect hebben op de verhuisgeneigdheid.

Op 31 augustus jl. is Hans van den Brekel, erelid van onze vereniging, op 82-jarige leeftijd overleden.

Hans heeft veel voor de NVD betekend. Hij was lid sinds 1963, en diende lange tijd in het bestuur, van 1969 tot 1977 als secretaris/pennngmeester, en van 1986 tot 1994 als gewoon bestuurslid. De geschiedenis van de vereniging in de periode 1928-1963 werd door hem geschreven. Na zijn aftreden uit het bestuur werd hij in 1995 benoemd tot erelid.  

Filmpjeswedstrijd Demografie 2019

Dit jaar heeft de Nederlandse Vereniging voor Demografie (NVD) voor de tweede keer een filmpjeswedstrijd georganiseerd, met als doel het verspreiden van demografische kennis onder leerlingen van middelbare scholen.

Tijdens de jaarlijkse Nederlandse Demografiedag gehouden op 28 november 2018 zijn Nico van Nimwegen en Frans Willekens door het Bestuur en leden van de Nederlandse Vereniging voor Demografie benoemd tot erelid van de vereniging.

Pagina's