You are here

Filmpjeswedstrijd

FILMPJESWEDSTRIJD DEMOGRAFIE 2020

Aanleiding

De Nederlandse Vereniging voor Demografie (NVD) bevordert de verspreiding van kennis over bevolkingsvraagstukken onder brede lagen van de bevolking. Sinds het bestaan van de vereniging doet zij dit al onder wetenschappers en beleidsmedewerkers. Na het succes van eerdere edities, willen we ook dit jaar deze kennis verspreiden onder leerlingen van middelbare scholen door een filmpjeswedstrijd te organiseren.

 

Doelgroep

De jury is verheugd te kunnen vermelden dat is besloten de leerlingen van de OSG Sevenwolden te Heerenveen gezamenlijk de eerste prijs toe te kennen. Een compilatie van de winnende filmpjes is op 20 november 2019 tijdens de Demografiedag getoond. Hieronder is de compilatie van de winnende filmpjes te zien.

In 2019 heeft de Nederlandse Vereniging voor Demografie (NVD) met succes voor de tweede keer een filmpjes wedstrijd georganiseerd, met als doel het verspreiden van demografische kennis onder leerlingen van middelbare scholen.

Dit jaar heeft de Nederlandse Vereniging voor Demografie (NVD) voor het eerst een filmpjes wedstrijd georganiseerd, met als doel het verspreiden van demografische kennis onder leerlingen van middelbare scholen.