U bent hier

Seminar Oudere migranten in Nederland

Datum: 
vrijdag 06 oktober 2017
Locatie: 
CBS, Den Haag

Beschrijving

Mede op basis van het seminar over 'Oudere migranten in Nederland' en het feit dat het op 6 oktober Nationale Ouderendag was, heeft het Nederlands Dagblad een artikel geplaatst over 'oudere migranten'. In de komende jaren zal de groep ouderen met een niet-westerse achtergrond toenemen. Deze ouderen hebben over het algemeen een slechtere uitgangspositie dan ouderen met een westerse achtergrond. Ook hebben zij veelal andere behoeften en voorkeuren. De uitdaging voor beleidsmakers en zorgprofessionals is om ook deze groep te bereiken en te bedienen, zodat ook zij kwaliteit van leven ervaren.

Op vrijdag 6 oktober 2017 organiseert de Nederlandse Vereniging voor Demografie (NVD) in samenwerking met het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) het seminar 'Oudere migranten in Nederland’. In dit seminar wordt aan de hand van kennis, visie en praktijkvoorbeelden een zo'n goed mogelijk beeld geschetst van de huidige situatie voor oudere migranten. 

Het seminar is het derde en laatste deel van een drieluik over ouderen. Voor meer informatie verwijzen we u graag naar bijgevoegde flyer. U kunt zich aanmelden bij Jeannette van der Aar (aar@nidi.nl), liefst inclusief informatie over uw functie, organisatie en sector waarin u werkzaam bent.