U bent hier

Overige activiteiten

woensdag 27 juni 2018

De komst van grote aantallen asielzoekers naar Nederland in 2014 en 2015 ligt nog vers in het geheugen. Sindsdien is de instroom verminderd en ligt er nu meer beleidsurgentie bij vraagstukken over integratie dan over opvang. Deze editie van het Jaarboek Migratie en Integratie met de titel NIEUWE WEGEN VOOR VLUCHTELINGEN bevat 13 hoofdstukken waarin vanuit verschillende wetenschappelijke disciplines de huidige knelpunten ten aanzien van de integratie van vluchtelingen worden geanalyseerd en beleidsaanbevelingen worden gedaan. Op 27 juni a.s. wordt het boek gepresenteerd tijdens een mini-symposium. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

maandag 25 juni 2018

Summer school Migration and Society, the Hague/Groningen, 25-29 June 2018, NIDI / University of Groningen

Registration open now

The Summerschool Migration and Society addresses trends and dynamics of migration and their interaction with society after settlement, from both a scientific and policy perspective.

maandag 23 mei 2016

23 mei - 3 juni 2016 Atrium Stadhuis, Den Haag
7 juni - 19 juni 2016 Der AA Kerk, Groningen

Een lang en gezond leven, dat wil iedereen wel. Maar wat zijn eigenlijk je kansen om 100 jaar te worden? Kun je hier zelf invloed op uitoefenen? Wat heeft je jeugd en de omgeving waar je opgroeide daarmee te maken? Wat betekent dit voor je huidige manier van leven, op school, bij je familie, je werk, je gezin of je vriendenkring? En voor je toekomstige leven en de keuzes die je wilt maken?